MASSAGE

 Idrottsmassage

Är ett bra komplement till träning och tävling. Massagen kan förebygga muskulära skador, förkorta läkningsprocesser samt vara en del av
återhämtningen efter hårda träningspass och tävlingar [källa behövs].
Behandlingen kan skräddarsys för att passa den enskilda idrottaren, med hänsyn till idrottens art och var i träningsperioden idrottaren befinner sig. Behandlingssättet kan variera avsevärt från träning- till tävlingsperiod.

 

Klassisk Massage

Då Pehr Ling under 1800-talet införde massage i Sverige, var det genom att utarbeta den svenska behandlingsmetoden Klassisk massage.
Tekniken bygger på rörelser som kan liknas vid de gymnastiska, och är numera välkänd och brukad i flera länder världen över.
De rörelser som brukas vid en Klassisk massagebehandling är främst gnidningar, strykningar och knådningar. Med hjälp av händerna utför massören rytmiska snabba slag, hackningar och bultningar, vilket skapar djupgående vibrationer. Alla dessa rörelser kan utföras med varierande intensitet och på olika nivåer.

 

Fascia behandling

Fascian är en sorts bindväv som omsluter muskler, skelett och organ i hela kroppen. Man kan beskriva fascian som ett nätverk av tusentals tunna sytrådar som jobbar längs med varandra. Om dessa klibbar ihop, kan problem uppstå, såsom sämre rörlighet, värk och inflammation.
Genom Fascia release behandlingen kan man nå bindväven och därmed tänja ut och frigöra den. Detta bidrar till att spända muskler slappnar av och blodcirkulationen ökar.